Ahkerasta ammattiin

16.12.2016

Nita Haikkala (vas.) ja Teija Takala.

Tällä viikolla juhlittiin Pajulahden urheiluopistossa uusia liikunta-alan ammattilaisia. Heistä kaksi, Nita Haikkala ja Teija Takala suorittivat tutkintonsa oppisopimuksella Lahden Ahkeralla.

Takala toimii Ahkeran yleisurheilupuolella nuorisopäällikkönä ja Haikkala vastaa harrasteliikunnasta.

- Oppisopimus koulutusmuotona on erittäin hyvä. Käytännön työelämä ja koulujaksojen teoriaosuudet täydentävät toisiaan juuri sopivasti oppimista palvellen, Takala kertoo.

- Jossain vaiheessa turhaltakin tuntuneet koulun penkillä käydyt asiat ovat osoittautuneet hyödyllisiksi työelämässä. On hienoa, että ammatin voi saada näin käytännön läheisellä tavalla, Haikkala jatkaa.

Työskentely kolmannella sektorilla yhdistettynä monipuoliseen lähiopiskeluun tuo kaikille osapuolille uutta osaamispääomaa.

- Koulunkäynti on tuonut minulle paljon uusia ideoita ja kontakteja. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut Ahkeran kautta mahdollisuuden opiskella ja valmistua ammattiin, Takala pohtii.

- Koulusta on kerääntynyt paljon uusia virikkeitä omaan tekemiseen opiskelukavereiden ja opettajien innoittamana. Ahkera puolestaan on tuonut mukanaan uusia kokemuksia, antanut varmuutta oman ammattitaidon kehittämiseen sekä mahdollisuuden tutustua mielenkiintoisiin ja mahtaviin ihmisiin, Haikkala lisää.

Vastavalmistuneet Takala ja Haikkala suosittelevat oppisopimusopiskelua motivoituneille, oma-aloitteisille ja vastuuntuntoisille henkilöille.

Ahkeran valmistuneiden lisäksi Pajulahdesta valmistui oppisopimuksella 18 muuta opiskelijaa.