Granberg ja Avikainen mitalijahtiin SM-halleihin

16.2.2018

Estejuoksija Hannu Granberg kilpailee SM-halleissa 3000 metriä.

Lahden Ahkeralta osallistuu 6 urheilijaa viikonloppuna Helsingin liikuntamyllyssä kisattaviin SM-halleihin. Kirkkaimpana mitalisuosikkina on 3000 metrille osallistuva Hannu Granberg, joka viikko sitten Ruotsissa maaottelussa juoksi ennätyksensa 8:22.92. Onnistuneesta harjoituskaudesta kertoo se, että Ruotsissa juostu ennätys jää vain 5s Hannun kesällä 2017 juostusta ulkorata ennätyksestä.

 

60m aitajuoksuun osallistuva Viivi Avikainen lähtee matkalle haastajana. Tasaisesti alkukauden kilpaillut Avikainen saa vastaansa mm. MM-hallien tulosrajat alittaneet JKU:n Noorolotta Nezirin ja Tampereen Pyrinnön Reetta Hurskeen. Myös Hurskeen Seurakaveri Lotta Harala on juossut lähelle MM-rajaa 8.14. Avikaisen kauden paras noteeraus on toistaiseksi 8.32, mikä sivuaa hänen ennätystään.

3 debyyttia aikuisten SM-halleissa

Ahkeran uusi sukupolvi tekee tuloa kohti aikuisten sarjoja. Siitä kertoo se, että nyt SM-halleissa on 3 urheilijaa, jotka kilpailevat ensimmäisen kerran aikuisten SM-halleissa. 18-vuotias pikajuoksija Ilona Kekkonen on noussut vuosi vuodelta lähemmäksi oman ikäluokan kärkeä. Ilona alitti tänä talvena ensimmäisen kerran SM-hallien tulosrajan. Vuotta nuorempi kestävyysjuoksija Salla Laukkanen kilpailee 3000 metrillä ja vasta 16-vuotiaan Pinja Kotinurmen matkoina ovat 800m ja 1500m.

Kokemusta kisoissa edustaa Samuli Lehtinen. Vuonna 2015 SM-halleissa 200 metrillä pronssille yltänyt Samuli kilpailee nyt vain 60 metrillä.

Kilpailut alkavat lauantaina klo 13.00

Lahden Ahkera