Ahkeran strategiataulu 2022-

Ahkeran kultaiset periaatteet

Lahden Ahkera on yleisurheiluun ja painiin keskittynyt superseura, jossa on hyvä kasvaa aikuiseksi ja aikuisena! "Liikuntaa, huippu-urheilua ja elämyksiä" kuvaa hyvin toimintaamme sillä tarjoamme mahdollisuuksia harrasteliikuntaan kaiken ikäisille sekä laadukasta kilpaurheilua ja monipuolisesti tapahtumia. Tavoitteemme on olla elinvoimainen ja supertehokkaasti verkostoitunut yleisurheilun ja painin keskusseura Päijät-Hämeessä.

Ahkeran arvot: Intohimo | Yhteisöllisyys | Tasa-arvoisuus | Jatkuva uudistuminen

1)    Kestävä ja vastuullinen Ahkera -toimintasuunnitelman aihepiirit: 
Hyvä hallinto, Turvallinen toimintaympäristö, Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, Ympäristö ja ilmasto, Antidoping

2)    Tärkeitä toimintatapoja: Rohkeasti uudistaen, Avoimesti toimien ja Yhdessä onnistuen

3)    Seuratoiminnan tavoitteena on luoda ihmisille henkistä pääomaa, fyysistä hyvää oloa ja positiivisia sosiaalisia kontakteja – tuoda iloa toimintaan osallistuville urheilijoille, vapaaehtoisille ja seuratoimijoille.

4)    Seuratoiminta on monimuotoista ja perustuu seuran jäsenten, vapaaehtoisten ja seuratyöntekijöiden yhteistyöhön. Seuratoimijoiden yhteistyöllä saadaan asiat rullaamaan. Toiminta ei aina ole tasalaatuista – mikä tekeekin siitä mielenkiintoista.

5)    Ahkera on yleisurheilun keskusseura Päijät-Hämeessä. Teemme yhteistyötä muiden yleisurheiluseurojen kanssa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Ahkeran seuratoimijat eivät houkuttele nuoria urheilijoita seuravaihtoon. Kannustamme naapuriseuroja kehittämään omaa toimintaansa ja olemme tarvittaessa valmiita tarjoamaan valmennusapua urheilijoille. Tilanteissa joissa seuravaihto tulee ajankohtaiseksi käydään keskustelu seurojen välillä avoimesti.

6)    Seuramme toiminnassa on tärkeää keskinäinen arvostus. Kunnioitetaan toista ja annetaan kaikille mahdollisuus toimia sen kokoisissa tehtävissä ja niillä resursseilla kun henkilö haluaa. Pidetään kiinni sovituista asioista ja autetaan toisia tarvittaessa.

7)    Seuran harrastus- ja valmennustoiminnasta vastuussa olevat henkilöt linjaavat yleisiä periaatteita urheilutoiminnalle. Keskustellaan näistä linjoista ja periaatteista avoimesti sekä pyritään yhdessä edistämään niitä.

8)    Nuorisotoiminnan perusperiaatteet on koottu ”Ahkeran nuorisotoiminnan linjauksiin” – sieltä löytyy tietoa mm. kronologisen iän ja biologisen iän vaikutuksesta urheilusuorituksiin sekä oman tuloksen seuraamisen korostunut merkitys pitkälle SM-kisasarjoihin asti. Harraste-, kilpa- ja huippu-urheilu on parhaimmillaan osa liikunnallista arkea, määrätietoista harjoittelua ja huoletonta kilpailemista.

9)    Jos jokin asia on epäselvä tai mietityttää – kysy asiasta. Jos et saa heti vastausta, kysy uudelleen 😊

10) Tehdään yhdessä ”Liikuntaa, huippu-urheilua ja elämyksiä!

Ongelmatilanteissa

Jos seuramme jäsen, harrastaja, vapaaehtoinen tai toimihenkilö kokee toiminnassamme ollessaan epäasiallista käytöstä, epätasa-arvoa, kiusaamista tai muuta seuratoimintaan kuulumatonta niin häntä rohkaistaan olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä Ahkeran puheenjohtajaan, varapuheenjohtajaan, seuran toiminnanjohtajaan tai seuran toimihenkilöön. Yhteystiedot löytyvät seuran nettisivuilta.

Voit olla näiden asioiden tiimoilta yhteydessä myös Et ole yksin -sivuston kautta.

Liitemateriaalit

  • Kestävä ja vastuullinen Ahkera
  • Nuorisotoiminnan linjaukset
  • Ahkeran kultaiset periaatteet (sivun tekstit)
  • Ahkeran säännöt