Ahkeralaiset EM-kisoissa Roomassa

15.6.2024

Kuva: Jesse Väänänen

EM-kisat Roomassa, Italiassa kilpailtiin 7.-12.6. jossa Lahden Ahkeraa edustivat Ilona Mononen, Milja Thureson sekä Tsekin väreissä Kristiina Sasinek-Mäki.

 

Ilona Mononen juoksi kaksi aivan huikean hienoa juoksua. 3000 metrin esteiden finaalissa syntyi uusi Suomen ennätys 9.23,28 ja Ilona oli kisan kuudes.

”-Ahkera on ollut isossa roolissa. Seura on mahdollistanut hyvät ja laadukkaat reeniolosuhteet läpi vuoden, jonka ansiosta taustalla on ehjä ja onnistunut harjoituskausi.

Meidän reeniryhmässä ja Nuoret mailerit -tiimillä on hyvä ryhmähenki, ja on tärkeää että olen päässyt tekemään kovat reenit muiden juoksijoiden kanssa. Oman valmentaja Mikko Rajaniemen lisäksi, tuntuu että myös muut Ahkeran taustahenkilöt ovat uskoneet mun tavoitteisiin ja ovat olleet hengessä mukana matkalla kohti EM-kisoja.” kertoo Ilona.

ONNEA Ilona sekä koutsi Mikko Rajaniemi!

 

Lahden Ahkeraa edustava, Tsekin väreissä juokseva Kristiina Sasinek-Mäki jäi naisten 1500 metrin alkuerissä niukasti ulos finaalipaikasta kuten myös Suomen Sara Lappalainen. Kristiinan aika oli 4.12,76.

Milja Thuresonin joukkue 4 x 400 metrin viestissä karsiutui myös niukasti finaalipaikasta. Aika 3.26,51 on historiallisesti todella kova, sillä paremmat ajat löytyvät vain vuodelta 1974 sekä 1976. Milja kertoo myös olleensa parhaassa mahdollisessa kunnossa, sillä pystyi juoksemaan 52 alkuisen ajan viestin avausosuudella. Toivottavasti sellainen saadaan myös henkilökohtaiseen kisaan osumaan! 

Onnittelut ja tsemppiä kesän kisakauteen!