Lisenssi- ja vakuutusinfo

Lisenssi eli yleisurheilijoiden kilpailuoikeus

HUOM! 14-vuotiaat ja vanhemmat hankkivat itse lisenssin sekä vakuutuksensa

Lisenssin hankinta

TÄÄLTÄ: https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/

Ohjeet

-> Yleisurheilulisenssin ostaminen

-> isolla kirjoitettu linkki: OSTA LISENSSI JA SPORTTITURVA TÄSTÄ

-> Kirjaudu Suomisportiin tai tee sinne tunnukset

-> Lisenssin/pelipassin tai vakuutuksellisen lisenssin/pelipassin

-> Lapselleni / itselleni

-> Täytä tiedot jos ostat lapselle/nuorelle

-> Kun palvelu kysyy lajia, kirjoita "yleisurheilu" ja valitse Suomen Urheiluliitto ry (ei Suomen Aikuisurheiluliitto ry)

-> Looginen tästä eteenpäin

Yleisurheilijoille hankittavan lisenssin vakuutus kattaa Ahkeran toiminnassa tapahtuneet tapaturmat eli äkillisesti sattuneet vahingot 13-sarjaan asti. Eli 14-vuotiailla ja vanhemmilla ei ole automaattisesti mitään vakuutusta.

Suositus: Kaikki aktiivisesti urheilevat nuoret ostavat itselleen tapaturma- ja sairaskuluvakuutuksen omasta vakuutusyhtiöstään tai OP Pohjolasta lisenssin yhteyteen. Katsokaa, että sairaskuluvakuutus korvaa myös kilpaurheilussa syntyneet vaivat sekä rasitusperäiset vaivat. 

Lisävakuutustarve

Lisenssin vakuutus (13-sarja ja nuoremmat) ei korvaa kuluja esim. rasitusperäisissä vaivoissa. Lisävakuutuksen voi ottaa mistä tahansa vakuutusyhtiöstä.

Sairaskuluvakuutusta hankittaessa on syytä varmistaa, että tämä vakuutus kattaa rasitusvammat, sairaudenhoitokulut, vapaa-ajan tapaturmat ja on voimassa kilpaurheilijalle.

Jos oman vakuutuksen hankkii vasta vaivojen ilmaannuttua - se ei monesti kata enää vanhoja vamma-alueita. Hanki siis oma vakuutus mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

14-sarjalaisten ja tätä vanhempien tulee hankkia oma vakuutus ehdottomasti. Esimerkiksi pelkkä magneettikuvaus maksaa ~600 €.