Vakuutusinfo

Lisenssi eli yleisurheilijoiden kilpailuoikeus

MUUTOS 2018-2019 kaudelle: Ahkera hankkii automaattisesti kaikille urheilijoilleen 19-sarjaan asti yu-lisenssin. Yleisurheilijoille hankittavan lisenssin vakuutus kattaa Ahkeran toiminnassa tapahtuneet tapaturmat eli äkillisesti sattuneet vahingot 13-sarjaan asti. Eli 14-vuotiailla ja vanhemmilla ei ole automaattisesti mitään vakuutusta.
Suositus: Kaikki aktiivisesti urheilevat nuoret ostavat itselleen tapaturma- ja sairaskuluvakuutuksen omasta vakuutusyhtiöstään. Katsokaa, että sairaskuluvakuutus korvaa myös kilpaurheilussa syntyneet vaivat sekä rasitusperäiset vaivat.

Lisävakuutustarve

Lisenssin vakuutus ei korvaa kuluja esim. rasitusperäisissä vaivoissa. Lisävakuutuksen voi ottaa mistä tahansa vakuutusyhtiöstä.

Sairaskuluvakuutusta hankittaessa on syytä varmistaa, että tämä vakuutus kattaa rasitusvammat, sairaudenhoitokulut, vapaa-ajan tapaturmat ja on voimassa kilpaurheilijalle.

Jos oman vakuutuksen hankkii vasta vaivojen ilmaannuttua - se ei monesti kata enää vanhoja vamma-alueita. Hanki siis oma vakuutus mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

14-sarjalaisten ja tätä vanhempien tulee hankkia oma vakuutus ehdottomasti. Esimerkiksi pelkkä magneettikuvaus maksaa ~600 €.