Puistoviestiohjeet

Lähtö tapahtuu stadionin takasuoralta ja maali sijaitsee stadionilla, maaliviivalla.

Puistoviestin viestinviejät siirtyvät joko itse tai opettajan johdolla odottamaan omaa vuoroaan reitinvarrelle. Esim 2-osuuden viestinviejä odottaa vuoroaan vaihtopaikassa 1, 3-osuuden vaihtopaikassa 2 jne. Vaihtopaikat ja reittikartta löytyvät kohdasta puistoviestin reittikartta.

Juoksijat siirtyvät omatoimisesti tai opettajan johdolla myös pois reitin varrelta. Reitiltä poistuessa ja sinne siirtyessä pitää varoa muita viestinviejiä ja muutenkin noudatettava ERITYISTÄ varovaisuutta. 

Puistoviestissä käytetään kevyenliikenteen väyliä ja normaali liikennettä ei suljeta. Liikenteenohjaajat ovat ohjaamassa liikennettä reitin varrella ja he ovat pukeutuneet keltaisiin liikenteenohjaajaliiveihin. 

Vaihtopaikoilla on järjestäjän toimesta vaihdonvalvojat jotka valvovat että vaihto tapahtuu sääntöjen mukaan. Viestinviejän on kosketettava seuraavaa juoksijaa kädellä kalkilla merkityn vaihtoalueen sisällä. 

Jokaisen lähdön edessä on joko poliisimoottoripyörä tai pyöräilijä huomioliivi päällä. Ja viimeisen joukkueen perässä on pyöräilijä mistä tietää että kaikki joukkueet ovat tulleet vaihtopaikalle.

Puistoviestin osuudet:

1. osuus, 580 m. Stadionilta pieni nousu ja sen jälkeen alamäkivoittoinen osuus.

2. osuus, 530 m. Alamäkivoittoinen osuus Paasikivenkatua ja Kyösti Kallionkatua pitkin.

3. osuus, 590 m. Tasainen osuus vanhalta urheilutalon kulmalta kesäteatterille.

4. osuus, 480 m. Tasainen osuus pikkuvesijärvellä.

5. osuus, 310 m. Tasainen osuus pikkuvesijärveltä Ståhlberginkadun ja Kyösti Kallion kadun risteykseen.

6. osuus, 360 m. Nousuvoittoinen osuus Ståhlberginkatua pitkin.

7. osuus, 610 m. Nousuvoittoinen osuus maaliin.