Ahkeran kesätoimintaan ennätykselliset 800 harrastajaa

3.6.2021

Ahkeran kesätoimintaan ennätykselliset 800 harrastajaa!

Ahkeran kesän yleisurheilukouluihin on ilmoittautunut yli 500 harrastajaa. Tämä luku on uusi ennätys ja ylittää viime vuoden lukemat jo 50 osallistujalla.

- Mahtavaa, että yleisurheilu kiinnostaa. Uskon että tähän on monta syytä – vahvan Radiomäellä tapahtuvan toiminnan oheen on rakennettu yleisurheilukoulut myös Kärpäsen, Sepänniemen ja Kariston kentille. Kaupunginosatoiminta kerää tänä kesänä yli 120 osallistujaa. Sen lisäksi meillä on juoksuryhmiä, perheryhmiä, kilparyhmä, heittoryhmä ja erityisryhmä, kertoo Ahkeran nuorisovastaava Matti Hannikainen

- Yleisurheiluharrastuksen suosion taustalla on varmasti myös kansallinen menestys lajissa. Useassa lajiryhmässä on nyt valovoimaisia kärkiurheilijoita, Hannikainen jatkaa.

Hollolan Urheilijat ottivat myös tänä kesänä yleisurheilun jälleen ohjelmaansa ja Ahkeran viime vuonna järjestämä Hollolan toiminta siirtyi paikallisen seuran nimiin. Heidän yu-kouluissakin on jo lähes 40 nimeä. Tämä on positiivinen käänne alueen yleisurheilutoiminnan näkökulmasta vaikka näitä lukuja ei Ahkeran listoille kirjatakaan.

Masters toiminta on nosteessa

Ahkeran kesätoimintaan kuuluvat myös lasten kesäleirit ja aikuisten yleisurheilu eli Masters-toiminta. Kesäleirit ovat keränneet jo yli 100 osallistujaa ja Masters-toimintakin yli 60 osallistujaa.

”Masters-toiminta tulee jatkossa olemaan yksi Ahkeran kehityskohteista ja vetoa tälle puolelle on. Aikuisille suunnatut pikajuoksu-, kestävyysjuoksu-, valmennus- ja ominaisuusryhmät ovat suosittuja. Monet aikuiset myös kiertävät valtakunnallisia kisoja – tästä on syntymässä hyvä yhteisöllinen liike aikuispuolelle!”, kertoo Ahkeran toiminnanjohtaja Janne Harjula.

Kokonaisharrastajamäärässä kesällä 2021 päästään 800 osallistujaan kun näiden lukujen päälle lasketaan reilu 100 14-vuotta ja tätä vanhempaa yleisurheilun harrastajaa ja kilpaurheilijaa.

Tästä tulee loistava kesä!

Lisätietoa ryhmistä ja toiminnasta:

www.lahdenahkera.fi