8 mitalin viikonloppu - nuorten SM-hallit Helsingissä

2.3.2022

Kuva: Anssi Mäkinen

Ahkeralaiset olivat taas vahvassa iskussa nuorten SM-halleissa Helsingin Myllypurossa 26.-27.2. Mitaleita tuli yhteensä 8 kappaletta, joista kultaa nappasivat Ilona Mononen kahdesti, Ea Vuori sekä Veera Perälä. Hopeaa tuli Iiris Koskelle ja pronssia ottivat Matias Salminen, Joni Järvinen sekä Veera Perälä.

Ilona Mononen oli jälleen kerran ylivoimainen ja otti molemmilla matkoillaan N19-sarjan 800 ja 3000 metrillä kultaa. Lauantaina juostu 3000 metriä oli jo ennakkoon hyvin selvä, ja Mononen sekä Lappeenrannan Urheilu-Miesten Nelli Viskari karkasivat muilta heti kättelyssä. Mononen kiritti Viskaria kunnes kasvatti eroa ottamalla kovemman lopun sunnuntain 800 metriä ajatellen. Aika kirjattiin 9.49,22, joka on Monosen uusi ennätys.

Lauantain onnistujina olivat myös N22-sarjan Veera Perälä, joka otti 400 metriltä pronssia ajalla 57,96 sekä M17-sarjan 60 metriltä pronssia napannut Matias Salminen ajalla 7,13. M17-sarjan kuulassa Pyry Selin työnsi uuden ennätyksensä 14,58 ollen kisan 4. ja M22-sarjassa Matias Mononen oli uudella ennätyksellään 4.10,45 kilpailun 6.

Sunnuntaina saatiinkin nauttia mitalisateesta. N22-sarjan 800 metrillä Veera Perälä otti mestaruuden viimeisen kierroksen hienolla nousullaan sekä N17-sarjan 1500 metrillä Ea Vuori juoksi hienosti uudella ennätyksellään 4.48,89 voittoon tehden samalla kauden kotimaisen kärkituloksen ikäluokassaan.

N19-sarjan 800m oli täysin Monosen hallintaa. Aika 2.08,92 jäi vain 0,61 SE-ajasta, mikä on myös Monosen uusi henkilökohtainen ennätys. Ahkeralaiset ottivat kaksoisvoiton kun Iiris Koski juoksi Monosen kirittämänä hienosti hopealle, uudella ennätyksellään 2.16,72. Myös M22-sarjan 60 metrin aidoissa Joni Järvinen aitoi itselleen pronssisen mitalin ajalla 8,36.

Sunnuntaina N19-sarjan kuulassa Tiina Järvinen oli kilpailun 4. tuloksella 12,81, M19-sarjan seipäässä Eerik Mäkelä oli 5. tuloksella 4,30 sekä saman sarjan 3-loikassa Roni Rämä teki henkilökohtaisen ennätyksen loikkimalla 13,74 ollen 6. Helmiina Saarikunnas oli N17-sarjan 300 metrillä (41,30 PB) sekä 60 metrin aidoissa (8,73) kilpailun 5.

Onnittelut urheilijoille, valmentajille sekä tukijoukoille mitaleista sekä uusista ennätyksistä ja tsemppiä harjoitteluun!

Kuvat: Anssi Mäkinen & Heidi Lehikoinen