Kalevan kisoissa tehdään yhteistyötä lahtelaisittain

4.8.2022

Vuosittain järjestettävät yleisurheilun SM-kilpailut, Kalevan kisat, järjestetään Lahdessa heinäkuussa 2023. Ensimmäiset kisat järjestettiin Lahdessa lähes 100 vuotta sitten. Kilpailuilla on iso merkitys niin kilpailut järjestävälle Lahden Ahkeralle kuin Lahden kaupungille. Pääyhteistyökumppaniksi vaatetukseen valikoitui myös paikallinen yritys – kisojen vapaaehtoiset vaatettaa Rukka.

 

Kalevan kisat on vuosittain eri paikkakunnilla järjestettävä nelipäiväinen urheilun suurtapahtuma, jossa kilpaillaan yleisurheilun Suomenmestaruuksista.  Yleisurheilusta kiinnostunut yleisö voi seurata kilpailijoiden suorituksia niin paikan päällä stadionilla kuin monituntisista tv-lähetyksistä. Lahdessa kisojen järjestelyistä vastaa Lahden Ahkera.

 

Lahden Ahkera on yksi Suomen suurimmista yleisurheiluseuroista, joka on saanut tunnustusta erityisesti onnistuneesta junioritoiminnasta. Kisat saatiin Lahteen myös siitä syystä, että Ahkera on luotettu kilpailujen järjestäjä ja sai vastikään tunnustusta erinomaisesti onnistuneista Motonet GP sekä YAG kisoista.

 

Lahden Ahkeran puheenjohtaja Ilkka Väänänen ottaa luottavaisena kisojen viestikapulan vastaan Joensuussa kisojen järjestelyistä vastanneelta Joensuun Katajan yleisurheilujaostolta.

-        Seuralle on suuri kunnia saada isännöidä Suomenmestaruuskisoja. Lahdessa on hyvä järjestää kisoja koska kaupunki tarjoaa hyvän sijainnin, laadukkaat ja pysyvät fasiliteetit, jotka myös mahdollistavat Lahden kaupungin ympäristöarvoille sopivan kestävän tapahtumajärjestämisen mallin. Meillä on erinomainen yhteistyö Lahdessa kaupungin, seuran ja yritysmaailman kesken.

 

Seuran toiminnanjohtaja ja Kalevan kisojen pääsihteeri Janne Harjula on tyytyväinen, että vapaaehtoiset vaatettaa paikallinen yritys:

-        Ahkera on tehnyt viime vuosina töitä uuden sukupolven kisatoimitsijoiden kouluttamisessa, meille on elintärkeää varmistaa, että vapaaehtoisia on mukana jatkossakin. On hienoa, että vapaaehtoiset vaatettaa tunnettu kotimainen valmistaja, joka on lisäksi omalta paikkakunnalta.

 

Luhta-konserniin kuuluva Rukka on Suomessa tuttu ja arvostettu tuotemerkki. Yhteistyö Kalevan kisojen kanssa tarjoaa loistavan mahdollisuuden kasvattaa Rukka-brändin näkyvyyttä yleisurheilukansan keskuudessa – on sitten kyse aktiiviurheilijoista, seuraväestä tai urheilua seuraavista kuntoilijoista.

 

-        On kunnia-asia päästä tekemään yhteistyötä paikallisten tapahtumien ja kumppaneiden kanssa alueen vetovoiman lisäämiseksi, toteaa yhteistyöstä Luhdalla vastaava Pasi Luumi. Kalevan kisat on tunnettu vahva brändi ja tapahtumana haluttu, ja samoilla adjektiiveilla voi kuvata myös yli 70-vuotiasta Rukka-brändiä. Uskomme yhteistyön vahvistavan edelleen molempia ja näemme sen tukevan tavoitettamme urheilevan ja urheilua seuraavan kansan liikuttajana.

 

Rukka-nimen tuntee lähes jokainen suomalainen. Hiihto, lenkkeily, laskettelu, moottoripyöräily, veneily tai golf - brändi on tuttu monen eri lajin harrastajalle. Yhteistä on tekninen suorituskyky ja toiminnallisuus lajissa, johon vaate on suunniteltu. Rukka-tuotteita kehittävät tuotekehityksen ammattilaiset, käytännössä niitä testaavat eri lajien aktiiviharrastajat ja ammattilaiset. Kalevan kisoissa testaajina toimii noin 500 vapaaehtoista, jotka pukeutuvat Rukka-vaatteisiin.

 

Lisätietoja:
Lahden Ahkera, puheenjohtaja Ilkka Väänänen, puh. 050 321 8895

Lahden Ahkera, toiminnanjohtaja Janne Harjula, puh. 044 036 0300

Luhta Sportswear Company: Pasi Luumi / Rukka, puh. 0400 716 519
Luhta Sportswear Company: Tarja Malinen / Viestintä, puh. 040 522 3172

 

Luhta Sportswear Company:

Luhta Sportswear Company on Pohjoismaiden johtavia vaatetusalan yrityksiä. Vapaa-ajan, urheilun ja muodin pukeutumiseen erikoistunut sukuyritys on perustettu vuonna 1907 Lahdessa, jossa edelleen sijaitsee yrityksen pääkonttori. Vakiintuneena, taloudellisesti vakaana ja luotettavana työnantajana, yhteistyökumppanina ja yhteiskunnan jäsenenä Luhta on yksi suurimmista tekstiilialan yrityksistä Pohjoismaissa. Konserni tunnetaan Luhta-, Icepeak-, Rukka-, Torstai-, Ril’s-, O.i.s-. ja Your FACE -brändeistä sekä eri tarjontoihin keskittyneistä vähittäiskauppaketjuista Luhta Brand Store, Luhta Outdoor Store, Aleksi 13 ja Your FACE. www.luhtasportswearcompany.fi, Rukka: https://luhta.com/fi/fi/b/rukka

Kuva: Heidi Lehikoinen