Kalevan malja Lahteen 18 vuoden tauon jälkeen

10.9.2023

Lahden Ahkera on voittanut ylivoimaisella pistemäärällä suomalaisten yleisurheiluseurojen himoitun Kalevan Malja -kilpailun 2023. Edellisen kerran maljaa on juhlittu Lahdessa vuonna 2005.  

 

Kalevan Malja kilpailun pisteitä kerätään SM-maantie, -maantiekävely ja -maastokisoista, Kalevan kisoista, 16-, 17-, 19-, ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuista, SM-ottelukilpailuista sekä nyt viikonloppuna järjestetyistä SM-viesteistä. Ahkera otti heti kevään SM-maastoissa tukevan otteen maljaan, kun taskuun jäi historiallisen kovat 101 pistettä. 

Yksittäisistä urheilijoista suurimman pistepotin seuralle keräsivät Ilona Mononen, Ossi Kekki sekä nuoret tulevaisuuden tähdet Sofia Rinne ja Sini Rajaniemi.

 

”Kestävyys- ja keskimatkojen juoksijat keräsivät ison osan Kalevan malja pisteistä mutta erityisen iloinen olen nuorten SM-kilpailujen pistesaaliista. Ahkera keräsi kovat pisteet monista eri lajiryhmistä, mestaruuksia ja mitaleita tuli niin hypyistä, heitoista kuin pika-, keski- ja kestävyysjuoksuista. Meillä on upeita nuoria urheilijoita ja tulevaisuus näyttää hyvältä,” toteaa Ahkeran valmennuspäällikkönä syyskuun alussa aloittanut Janne Lahtinen.

 

Turussa SM-viesteissä Ahkeran joukkuetta johti pitkään seuran valmennuspäällikkönä toiminut Jaakko Erkinheimo, joka jatkaa seuran valmennustehtävissä.


”Ahkeran loistava vuosi sai upean kruunun Kalevan maljan myötä. Keväällä Ahkerasta auditoitiin ensimmäinen yleisurheilun huippu-urheiluseura, heinäkuussa järjestimme 450 talkoolaisen voimin onnistuneet Kalevan kisat ja nyt yleisurheilukauden kruunaa Kalevan Maljan voitto. Hyvinvoiva ja menestyvä urheiluseura tarvitsee vapaaehtoisten lisäksi omistautuneita ja ammattitaitoisia valmentajia. Urheilijoiden ohella heille kuuluu iso kiitos tästä Kalevan malja saavutuksesta” sanoo seuran toiminnanjohtaja Janne Harjula.

 

Lisätiedot:

 Kalevan malja tilastot: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/seuraluokittelu.php?ID=2⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lisää kuvia