Kesän yleisurheilukouluissa yli 450 harrastajaa!

12.6.2020

Ahkeran kesän 2020 yleisurheilukoulut ovat rikkoneet jälleen reippaasti 400 osallistujan rajan. Tänä kesänä ollaan menty heittämällä yli jopa viime kesän osallistujamääristä kun yleisurheiluryhmiin on ilmoittautunut jo 458 harrastajaa.

- Olemme hyvin iloisia yu-koulujen suosiosta ja että ihmiset ovat tulleet mukaan näinkin poikkeuksellisen kevään jälkeen. Ennakko-odotuksia oli hankala asettaa tänä vuonna, sillä koronatilanne keskeytti keväällä toiminnan ja ilmoittautumisen kesän treeneihin. Tieto kesäkauden aloittamisesta tuli vasta toukokuussa, joten meillä oli aiempaa vähemmän aikaa markkinoida ja tiedottaa kesätoiminnasta, kertoo Ahkeran nuorisopäällikkö Teija Takala.

Koronatilanne on vaikuttanut myös yleisurheilukoulujen ja Ahkeran kaikkien ryhmien kesätreenaamiseen, sillä voimassa olevat 50 henkilön kokoontumisrajoitukset ovat asettaneet haasteita löytää kaikille treenitilaa käytössä olevilta kentiltä. Ahkera onkin varannut treenivuoroja myös stadionilta jotta kaikkien ryhmien turvallista ja sääntöjen sekä ohjeistusten mukaista harjoittelua voidaan toteuttaa. Stadionia käyttävät varatuilla vuoroilla pääosin 14v+ ikäiset urheilijat.

- Radiomäellä olemme laskeneet ihan tunneittain ruuhka-aikoina kuinka monta henkilöä harjoittelee kentällä ja osoittaneet yu-koulujen ryhmille konkreettisia treenipaikkoja kentän eri osista jotta etäisyydet muihin ryhmiin ovat pysyneet tarvittavina. Käytössä meillä on hiekka-alue, nurmikenttä ja juoksurata. Kiireisimpinä hetkinä osa ryhmistä on tehnyt harjoittelua myös maastossa. Onhan tämä etukäteissuunnittelua ja pohtimista vaatinut, Takala myöntää.

Poikkeuksellinen kevät on tuonut Radiomäelle paljon liikkujia ja vakiovuorojen alkamisesta on jouduttu muistuttamaan kentällä oleilevia.

- Kentällä olevat ihmiset ovat olleet pääosin oikein fiksuja ja ymmärtäväisiä jos olemme menneet kertomaan vakiovuorojen alkamisesta ja millaisilla säännöillä saamme toimintaa tällä hetkellä toteuttaa koronatilanteesta johtuen. Enemmän on ollut ehkä sellaista epätietoisuutta asiasta, eikä näitä kokoontumisrajoitusten vaikutuksia urheiluseuratoimintaan tietenkään välttämättä yksittäinen henkilö ajattelekaan, pohtii Takala.

Tänäkin kesänä yleisurheilukouluja järjestetään Radiomäen lisäksi myös Ahtialassa Sepänniemen kentällä, Karistossa ja Hollolassa Heinsuon kentillä.

- Nämä ryhmät ovat olleet nyt poikkeuksellisen suosittuja, mikä on tietysti hieno juttu. Koronakevään myötä ihmiset ovat todennäköisesti katselleet lähialueidensa harrastusmahdollisuuksia uusin silmin ja mikäpä sen helpompaa kuin lähteä kodin lähelle liikkumaan tutussa porukassa.

Positiivisiin hankaluuksiinkin on jo törmätty.

- Eräs äiti kertoi ettei meinaa saada tytärtään pois kentältä treenien jälkeen kun siellä on kuulemma niin kivaa, Takala naurahtaa.Lahden Ahkeran kesän yu-koulut toimivat koulujen loma-aikana. Lisätietoja:

https://www.lahdenahkera.fi/yleisurheilu/yleisurheilukoulut/kesa/