Kalevan Kisat TEAM2023

28.3.2022

Kuva: Heidi Lehikoinen @fiiliksiajahetkia

Kalevan Kisat järjestetään Lahdessa 27.-30.7. ensi vuonna 2023. Ensimmäisistä Lahdessa järjestetyistä kilpailuista tulee täyteen jo 99 vuotta ja viimeisimmät kilpailut onkin järjestetty 11 vuotta sitten, 2012 Lahden Stadionilla.

Kilpailut ovat merkittävän suuressa osassa Lahden Ahkeralle sekä Lahden kaupungille. Lahden Ahkera on yksi Suomen suurimmista seuroista ja onkin nostanut päätään vahvasti viime vuosina onnistuneen junioritoiminnan ansiosta. Tavoitteemme on olla kisojen paras seura sekä taistella aidosti Kalevan maljan voitosta. 

Ahkera on halunnut kasata urheilijatiimin, jossa ovat mukana kotikisoihin tähtäävät urheilijat. Yhteinen tiimiasu annetaan kaikille kisoihin pääseville urheilijoille sekä rahallista tukea potentiaalisille mitali- / pistesijaurheilijoille. Mukana tukemassa ovat:

  • SVUL Lahden piirin tukiyhdistys
  • New Balance
  • Lahti Energia
  • OP Päijät-Häme
  • Skydda

Kalevan kisat TEAM2023 urheilijat tämän hetkisessä tilanteessa:

Taso 1 – Podium

=Podium-tasolla olevilta urheilijoilta odotetaan mitalitasoa koti-Kalevan kisoissa 2023.

Tasolla ovat tällä hetkellä ne urheilijat, jotka ovat saavuttaneet henkilökohtaisen SM-mitalin Kalevan Kisoissa vuosina 2019-2022 tai henkilökohtaisen SM-mitalin aikuisten sarjassa SM-maastoissa, maantiellä tai maratonilla.

Valitut urheilijat: Heta Tuuri, Jenni Kangas, Kristiina Mäki, Hannu Granberg, Martti Siikaluoma, Ilona Mononen, Ossi Kekki, Emma Katajalaakso ja Helmi Vuorimaa


Taso 2 – Potential

=Potential-tasolla ovat kaikki ne urheilijat, joilta odotetaan minimissään pääsyä Kalevan Kisoihin 2022 ja 2023. Osa potential-tason urheilijoista ovat mitalitason urheilijoita viimeistään 2023 Kalevan kisoissa.

Kun urheilijat kehittyvät projektin aikana ja he saavuttavat menestystä, nostetaan heitä Podium-tasolle ja saavat sitä kautta leiritystukea.

Valitut urheilijat: Tiina Järvinen, Pinja Kotinurmi, Veera Perälä, Olli Ahlgren, Antti-Pekka Niinistö, Anni Sinelampi, Matias Mononen, Sini Rajaniemi, Ilona Saarikunnas, Senja Roos, Walte Hautala, Laura Rautiainen, Karim Echahid, Joni Järvinen, Eelis Snåre, Emilia Jousimaa, Lassi Kuva, Daniel Keane, Jemina Ollikka, Arash Ahmad Gul, Nelli Nordlund, Veronika Virtapohja, Reetta Hämäläinen, Sanna Erkinheimo, Anni Korhonen ja Anne Rajaniemi.