Seuraleiripäivästä PM-hallikisoihin

21.3.2022

Kaikki kuvat: Heidi Lehikoinen @fiiliksiajahetkia

Sunnuntaina 20.3. vietettiin Lahden Ahkeran urheilijoiden, valmentajien sekä vanhempien välistä seuraleiripäivää. Päivän isona teemana oli yhdessä tekeminen sekä urheilijoiden, niin nuorempien kuin vanhempienkin, kesken seurahengen kasvattaminen. Isona osana oli myös 2022 ja 2023 kilpailuiden läpikäyminen, joista yhtenä suurimpana Kalevan Kisat Lahti 2023. Myös tänä vuonna järjestettävä kesän suurin nuorisoyleisurheilutapahtuma YAG (Youth Athletics Games) oli esillä. 

Päivä starttasi liikuntaosioilla, joissa päästiin pelailemaan sählyä ja pallopelejä sekä suunnistamaan ja tietovisailemaan, unohtamatta tietenkään toiminnanjohtajamme Janne Harjulan vetämää pistettä. Teemana olikin "kaikkea kivaa painimaisella höystöllä". 

Ruokailun jälkeen suunnattiin kuuntelemaan asiaa tulevista kesistä sekä niiden kilpailutapahtumista. Tämän vuoden kahtena isona suorituksena ovat ensin 25.5. järjestettävä Motonet GP, joka myös televisioidaan. Aikuisten jälkeen lapset ja nuoret valtaavat Lahden Stadionin 16.-19.6. YAG:n merkeissä. 

Käythän siis täyttämässä TOIMITSIJAREKRYN jos pääset osallistumaan etenkin YAG:hen!

Kokonaisuudessaan päivä oli onnistunut ja iloa sekä naurua riitti! 

Leiripäivän jälkeen nuoremmat urheilijat suuntasivatkin kohti toista urheiluopistoa eli Pajulahtea. 9-15-vuotiaiden PM-hallikilpailut järjestettiin iltapäivällä, mikä keräsikin 86 urheilijaa ja peräti 185 lajisuoritusta. Kilpailuissa nähtiin joukko hienoja uusia omia ennätyksiä!

P15-sarjassa Tobias Moreno juoksi 60 metrillä 7,46 jääden vain sadasosan omasta ennätyksestään. Samalla matkalla vuotta nuorempi Markus Vainio, joka jo viime viikonloppuna säväytti uudella SE:llä 60 metrin aidoissa, juoksi nyt uuden ennätyksensä 7,54, jolla mennään kaikkien aikojen 14-v. tilastoissa 15. sijalle. 

T15-sarjassa Jenni Väänänen juoksi myös 60 metrillä vain sadasosan päähän omasta ennätyksestään, 8,01. Väänänen nähtiin myös tiukassa kuulakisassa yhdessä Veera Pöyryn kanssa, joka työnsi 11,76 voittaen Väänäsen 4 sentillä. 

Hanna Mustonen hyppäsi 15-vuotiaiden tyttöjen kauden kärkituloksen ennätyksellään 162. Samassa kisassa vuoden nuorempi Olivia Ollikka hyppäsi 156 jääden vain sentin omasta ennätyksestään. 

Kaiken kaikkiaan ahkeralaiset keräsivät peräti 26 lajivoittoa! Onnittelut kaikille uusista ennätyksistä! 

Täältä löydät tulokset kokonaisuudessaan.