SVUL:n Lahden piirin tukiyhdistys jakoi mittavat tuet

15.12.2021

SVUL:n Lahden piirin tukiyhdistys jakaa vuosittain merkittäviä tukisummia. Tukiyhdistys on tukenut urheiluseuroja, urheilijoita ja valmentajia nyt 40 vuoden ajan. Lahden Ahkera sai tänä vuonna 2- ja 3-asteen opiskeluvaiheessa oleville urheilijoille lähes 20 stipendiä (kuvassa 13 tukea saanutta urheilijaa). Myös valmentajatukea myönnettiin useammalle Ahkeran valmentajalle jotka suorittavat 3- tai 4-tason valmentajatutkintoa. Seuralle tukiyhdistys myönti tukea toiminnan kehittämiseen ja mahdollistamiseen seura-apurahan muodossa.

Tuki yhdistys on jakanut seuroilla 40 vuoden aikana yli miljoona euroa.

Lahden Ahkera kiittää tukiyhdistystä tästä merkittävästä työstä!

Tässä vielä saatteeksi katkelmia tukiyhdistyksen sihteerin, Arto Pasasen, puheessa esiin tuomasta lehtiartikkelista.

Lähde ESS 16.11.2012 "Kivinen tie huipulle"

Urheilijanuoren oma motivaatio on totta kai tärkeintä. Nuoren pitää harjoitella tuhansia ja taas tuhansia tunteja, ennen kuin voi edes teoreettisesti pärjätä maailmalla. Tämä tarkoittaa myös yhteisten treenien ulkopuolista harjoittelua, esimerkiksi jalkapallossa vetojen ja harhautusten opettelua vapaa-ajalla vaikka omalla takapihalla. Kaikki ylimääräinen harjoittelu on aina plussaa ja itse asiassa se on nykyään huipulle pääsemisen edellytys. 

Kaikkein olennaisinta motivaation lisäksi on kuitenkin rakkaus lajia kohtaan. Urheilijan elämäntapaa pitää rakastaa.

Tietenkin harjoittelu vaatii tietyntyyppisiä uhrauksia - esimerkiksi vapaa-ajasta kavereiden kanssa voi joutua tinkimään. Mutta on hyvä muistaa, ettei se tarkoita esimerkiksi opiskelun unohtamista, mitä monet voivat luulla. 

Opiskelu kannattaa aina hoitaa kunnialla loppuun, jos miettii vaikka urheilun jälkeistä elämää, tai epäonnista tilannetta, jossa urheilu-ura loppuukin yhtäkkiä parinkymmenen iässä loukkaantumisen takia. 

Elämässä on kuitenkin kaiken kaikkiaan paljon muutakin kuin huippu-urheilua. Urheilussa menestyminen ei ole ainoa onnellisuuden mittari. Onnellisuuden saavuttamiseen on paljon muitakin avaimia. Jokainen saa itse päättää,  mitä niistä käyttää.

Kirjoittaja: Niko Pankka (nuorena urheilijana tukiyhdistyksen tukea saanut toimittaja)