Vesa Harmaakorpi 60v - ONNEKSI OLKOON!

1.2.2021

Vesa Harmaakorpi täyttää 1.helmikuuta 60 vuotta!

Vesan  "CV"

  1. Syntynyt 1.2.1961 Mikkelissä.
  2. Koulutukseltaan Harmaakorpi on tekniikan tohtori. Ylioppilaaksi hän valmistui Kannaksen lukiosta Lahdesta.
  3. Pääosan elämästään hän on asunut Lahdessa. Tällä hetkellä hän asuu Heinolassa. Hänellä on ollut sormensa pelissä lukemattomissa alueen ja sen organisaatioiden strategia- ja kehittämisprosesseissa niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla.
  4. Päätyöuransa hän tehnyt tuotantotalouden professorina LUT:n Lahden kampuksella. Helsingin Sanomat listasi viime vuonna suomalaisia yhteiskunta- ja taloustieteen ”huippuprofessoreita” ja Harmaakorven nimi löytyi niiltä listoilta. Lisäksi Harmaakorven Päijät-Hämeen innovaatiopolitiikka käsittelevä artikkeli valittiin arvostetun tiedelehden vuoden parhaaksi artikkeliksi vuonna 2006. Hän on toiminut myös Euroopan komission innovaatiopolitiikkaa määrittävässä asiantuntijaryhmässä.
  5. Lisäksi hän työskennellyt vuosia yliopistossa tiedekunnan johtajana eli dekaanina. Hän myös toimi pyynnöstä Lahden ammattikorkeakoulun rehtorina ja toimitusjohtajana sen ajanjakson, jona se siirrettiin LUT:n omistukseen.
  6. Hän oli tällä vuosikymmenellä 2013-2018 Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana sääntöjen salliman ajan kuusi vuotta. Sitä ennen hän toimi neljä vuotta Lahden Ahkeran puheenjohtajana. Hänellä on myös omaa urheilijataustaa Lahden Ahkerassa.
  7. Ansioistaan hänet on palkittu vuonna 2020 Suomen Leijonan komentajamerkillä sekä Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristillä, vuonna 2009 Päijät-Häme mitalilla nro 29 ja vuonna 2008 ensimmäisenä yksityishenkilönä Lahden kaupungin vuoden korkeakoulutekopalkinnolla.

Mahdolliset muistamiset Lahden Ahkeran tilille: FI69 5610 0720 0197 86 😊