Tietoa harjoituksista

Painiharjoitukset

 • Painiharjoituksia on ryhmästä riippuen 1-3 kertaa viikossa.
 • Kilparyhmällä tulee tämän lisäksi yhteistreenejä ja leirejä.
 • Harjoituksien kesto 45-120min: pienimmillä 45 minuuttia ja kilparyhmäläisillä 2h.

Muistilista

 • Saavu harjoituksiin ajoissa.
 • Harjoituksien alkaessa pitäisi olla tossut jo jalassa.
 • Harjoituksissa noudatetaan pelisääntöjä.
 • Varustus: t-paita, sisäverkkarit, juomapullo, painitossut/sisätossut, ei paljain jaloin, korut ja kellot pois, kilpapainijoilla trikoot alla harjoitusotteluita varten

Pääsääntöisesti harjoituksia on vetämässä kaksi ohjaajaa, mutta aina tämä ei ole mahdollista. Tämän vuoksi on hyvä jo kotona painottaa lapsille, että kuunteleminen on tärkeää. Kahdenkaan ohjaajan silmät eivät riitä katsomaan 15-20 lapsen perään jos ryhmän pelisäännöt eivät ole mielessä.

Harjoituksien rakenne ja pelisääntöjä

 1. Pienemipien arjoituksien alussa on yleensä alkuleikkejä ja lämmittelyjä, jotta saadaan paikat lämpöiseksi.
 2. Tämän jälkeen tehdään monesti permantoliikkeitä (kuperkeikat, kärrynpyörät, päähypyt, isommilla voltteja yms.) sekä lihaskuntoharjoitteita.
 3. Sitten opetellaan ja harjoitellaan painiliikkeitä ja otetaan näitten parissa taistelu- ja kamppailutilanteita sekä painimatseja.
 4. Lopuksi vielä venytellään tai otetaan rento loppuleikki.

Painiliikkeitten opettelu ja opettaminen vaatii sen, että maltetaan kuunnella ja katsella tarkasti mitä näytetään ja mitä pitää tehdä. Kun kerralla malttaa katsoa mitä näytetään, niin ei tuhraannu turhaan aikaa uudelleen näyttämiseen. Näistä asioista kannattaa kotona jutella lasten kanssa. Ei tarvitse olla kuin yksi tai kaksi lasta ryhmässä, jotka hääräävät omiaan tms. kun kaikkien harjoitukset menevät pipariksi. Tällöin valmentaja voi laittaa lapsen penkille istumaan ja rauhoittumaan hetkeksi.

Kun valmentajat saavat työrauhan, niin kaikilla on mukavampaa ja kaikki oppivatkin paljon enemmän. Periaatteenamme on, että vanhemmat ja huoltajat voivat tulla lapsia tuodessaan seuraamaan lapsensa harjoituksia, mutta tämä tapahtuu kuntosaliparvelta käsin, kuitenkin haittaamatta kuntosalilla treenaavia. Itse painimatto ja alasali rauhoitetaan painiharjoituksille.