Yleisurheilukoulut nosteessa - 400 osallistujan raja rikki kesän yu-kouluissa!

3.6.2019

Ahkeran kesän yleisurheilukoulut alkoivat tällä viikolla koululaisten aloittaessa kesälomansa.

Yleisurheilun mukava myötätuuli näkyy Lahden Ahkeran kesän yleisurheilukoulujen osallistujamäärissä, joissa on menty ryminällä ohi 400 osallistujan rajasta. Tällä hetkellä mukana on 415 ilmoittautunutta.

Yleisurheilu näkyy ja kuuluu Radiomäen, Kariston, Ahtialan ja Hollolan Heinsuon kentillä läpi kesän koulujen alkuun saakka.


-Toiminta on laadukasta ja monipuolista. Panostamme ohjaajien koulutukseen sekä siihen että seuran linjaukset lasten ja nuorten yleisurheilutoiminnasta täyttyvät ja näkyvät konkreettisesti harjoituksissa, kertoo Ahkeran nuorisopäällikkö Teija Takala.


Kentällä näkyy laaja kirjo eri ikäisiä harrastajia: on perheyleisurheilu ryhmäläisiä pienten lasten kanssa, 3-13-vuotiaiden ryhmiä, yli 14-vuotiaita nuoria harraste- ja valmennusryhmäläisiä, aikuisia ja kilpaurheilijoita unohtamatta. Isommilta on hyvä ottaa mallia.


-Tärkeintä on ilo ja liike. Sanoisin että hyvinä onnistumisen mittareina toimivat hymyilevät kasvot ja punaiset posket. Yksi tärkeimmistä ja samalla myös yksi haastavimmista tehtävistämme on koittaa saada syttymään sellainen liikunnan ilo joka kantaa läpi elämän. Haluaisin lainata tässä yhteydessä erästä jo ammattilaisuransa lopettanutta kovan luokan lahtelaista jalkapalloilijaa, joka lausahti tässä eräänä iltana Radiomäen kentällä että ”urheilukenttä on hyvä paikka kasvaa”. Tämä osuu toimintamme ytimeen ja tuo myös hienosti esille sen miksi meidän seuraihmisten on tärkeää tehdä tätä työtä, Takala jatkaa.


Muutamissa kesän ryhmissä on vielä tilaa, Ahkera toivottaa uudet tulijat tervetulleiksi.


Ahkeran kesän yleisurheilukoulut: https://www.lahdenahkera.fi/yleisurheilu/yleisurheilukoulut/kesa/